Jump to content


Photo

bsetbg / bsetroot don't apply image


  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#41 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 17 July 2014 - 07:01 AM

Liquid> i have win8.1 x64 at home and bsetroot/bg worked fine. may be win8.1 32bit quirk.

 

Avail> i'll try to add some debug printouts in bsetroot/bg and we'll see what's happening.

for example when i use bsetroot/bg there is a quite long pause (1-3 seconds) before bsetroot sets really the color of the desktop. i find that annoying, this should be instantaneous...



#42 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 17 July 2014 - 09:47 AM

Try this one... it's 32bit. I added some debug printouts to bsetroot.

 

Here is how it looks on my computer:

$ ./bsetroot.exe -solid lightseagreenLaunching bsetroot.exeStopping hourglassReading bsetroot.rcParsing commandlineGot screen resolution: 1920 x 1200Creating gradientEntering set_background_colorLeaving set_background_colorWriting imageEntering setwallpaperLeaving setwallpaperTerminating

Between Entering set_background_color and Leaving set_background_color the background color should be set.

Then it writes it to image somewhere in ~/AppData and sets this one in registry.

 

If you have problem running the executable, you may need msvc 2012 32 bit redistributables.

Attached Files



#43 Liquid

Liquid

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted 17 July 2014 - 10:03 AM

Liquid> i have win8.1 x64 at home and bsetroot/bg worked fine. may be win8.1 32bit quirk.

 

Sorry, yes, I meant the 32 bit version. I have Win 8.1 x64 and it works fine for me too :)


keescg.png

 


#44 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 28 September 2014 - 10:04 AM

shiiit...take ;)

 

okay i tried the bsetroot on win 8.x with blackbox 'as shell' (which i do not do normally).

aaand guess what: bsetroot does not work anymore



#45 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 29 September 2014 - 08:02 AM

so i tried to debug that.. and hit some wall.

if explorer is as shell everything works normally.

if blackbox is as shell i am not able to set even solid colour like you did.

 

there is a simple function that does this

void set_background_color (COLORREF color){    const int lpaElements[1]  = {COLOR_BACKGROUND};    const COLORREF colours[1] = {color};    SetSysColors(1, lpaElements, colours);}

but on win8.x with bb as shell it simply does nothing. no hint of a failed call or set getlasterror, from the outside the call seems to result successfully..



#46 shrimpfarmer

shrimpfarmer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 posts

Posted 06 October 2014 - 12:23 AM

Man there are problems with both running it as shell and not as shell, but it seems to work best running explorer as shell and put a bblean shortcut on startup. There's a problem i have with running explorer as shell and bblean on top of that though. This happens sometimes and I don't know why (3 invisible tabs spawns from nowhere and nothing happens when you click them):

Posted Image

To get rid of it I have to manually close bblean and start it again. Do you know why it happens and is there a way to make it not happen?



#47 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 13 October 2014 - 09:04 AM

Man there are problems with both running it as shell and not as shell, but it seems to work best running explorer as shell and put a bblean shortcut on startup. There's a problem i have with running explorer as shell and bblean on top of that though. This happens sometimes and I don't know why (3 invisible tabs spawns from nowhere and nothing happens when you click them):

Posted Image

To get rid of it I have to manually close bblean and start it again. Do you know why it happens and is there a way to make it not happen?

 

yes i saw that once.. probably a bug in blackboxbar, hard to say. it seems not to be destructive, but i have to find a repro case to debug it.



#48 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 19 January 2015 - 10:28 AM

i tried to fix the wallpaper on win 8.1.. not entirely sure i succeeded

can you test if it helps with the problem, please?

 

Attached File  bbZero_install_1.18.0-6-gddb3_mojmir.rar   18.75MB   13 downloads

 


  • pitkon likes this

#49 WhiteWK

WhiteWK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 06 February 2015 - 02:25 AM

Thanks, mojmir. Fixed the problem for me, now I can change with bsetroot command. (Windows 8.1 x64bit)


  • pitkon likes this

#50 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 06 February 2015 - 02:07 PM

great i will merge it into master branch and do a build on monday, thanks for confirmation


  • pitkon likes this

#51 WhiteWK

WhiteWK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 22 February 2015 - 06:52 PM

Mojimir, reporting little issues on this version.. not like it bother me, but more like I want you to know about this. When I set wallpaper on bsetroot.exe, the wallpaper used before not is saved after reboot the system (back to Solid grey color for me.) But this is a little issue for me because I change my wallpaper via batch script after start blackbox (via config. on Extensions.rc startup option) take like a (10~15sec after system inicialization). Another thing is the background change instantly when I see Wallpaper options on BBStyleMaker (Image is already set on this option).  



#52 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 23 February 2015 - 07:47 AM

so this is a new issue related to rc4? (i did some changes for wallpapers on win8.. it may broke something else)


  • WhiteWK likes this

#53 WhiteWK

WhiteWK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 28 February 2015 - 06:10 PM

I think is it.. using your patch version "bbZero_install_1.18.0-6-gddb3_mojmir.rar". But, yesterday I made new install of a ver. rc5 and working perfect now. =)






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users