Jump to content


Photo

Software not launching at start-up on blackbox shell but fine on windows shell..


Best Answer tordenflesk , 22 February 2017 - 02:08 AM

Tried launching them from the Start Menu "startup"-folder?

Go to the full post


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 brandoluck

brandoluck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 21 February 2017 - 09:38 PM

Hello  :biggrin:

  

i cant quite figure this out I've tried modifying the string in my startup registry entries to launch these programs at start-up.

these programs will launch at startup just fine when i switch back to windows 8.1 native shell, but when i boot into blackbox shell (latest release by Mojmir) these programs dont show up as launched on my blackbox tray icon indicators (using BBiconbox.dll's tray function).

 

the programs i am having issues with:

Avast Free AntiVirus (launches the actual security bit, but not the user interface, which mean i cannot do scans on demand)

AMD Catalyst Control Center (for my graphics preferences)

 

to be clear..These programs launch just fine after launch but do not load as startup programs as i would like them to.

 

Any assistance on this issue would be greatly appreciated!

 

Thanks!!

 

 

 

 

 


Thanks Very Much,

Branden.


#2 tordenflesk

tordenflesk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 posts

Posted 22 February 2017 - 02:08 AM   Best Answer

Tried launching them from the Start Menu "startup"-folder?


  • pitkon and brandoluck like this

#3 brandoluck

brandoluck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 22 February 2017 - 10:17 PM

hmmm, ive located that folder and it is empty, i will try messing around with it, see what i can do.

 

Thanks 4 reply


Thanks Very Much,

Branden.


#4 brandoluck

brandoluck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 22 February 2017 - 10:58 PM

Tried launching them from the Start Menu "startup"-folder?

 

yup nailed it, good work! haha  :blush:


  • pitkon likes this

Thanks Very Much,

Branden.


#5 ojred

ojred

    Sourceforger

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 posts

Posted 15 March 2017 - 11:09 AM

Hi, I have the same issue with my AV program and with my mouse drivers. They load fine when explorer is the shell, but when I make BB the shell, they won't load. AV does load but I lack the icon in the tray, but my mouse drivers don't load at all.

Now I think I know what the problem is, but I want you guys to let me know what you think.

 

If you check out the installation screen of bsetshell, you will notice that you can only set BB as shell for "this user individually".

r9l9pv.png

 

Now it's my thought that my mouse drivers and my AV program are installed for "everybody who uses my computer".

So maybe something goes wrong inside Windows 10 loading the programs which do not work as you set BB as shell for the current user. I assume the following key is set to load blackbox.exe:

HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

 

Now my question is: Has anyone tried installing BB as shell by modifying the HKEY_LOCAL_MACHINE key manually?

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell and if you did? Does that work? I remember way back in the 90's that worked, but I'm a bit reluctant to try it on Windows 10. :blush:


  • pitkon likes this

Sourceforger is back!


#6 pitkon

pitkon

    Administrator

  • Head Administrator
  • 1,200 posts
  • LocationAthens & Nafplio, Greece

Posted 16 March 2017 - 08:56 AM

Hi, I have the same issue with my AV program and with my mouse drivers. They load fine when explorer is the shell, but when I make BB the shell, they won't load. AV does load but I lack the icon in the tray, but my mouse drivers don't load at all.

Now I think I know what the problem is, but I want you guys to let me know what you think.

 

If you check out the installation screen of bsetshell, you will notice that you can only set BB as shell for "this user individually".

r9l9pv.png

 

Now it's my thought that my mouse drivers and my AV program are installed for "everybody who uses my computer".

So maybe something goes wrong inside Windows 10 loading the programs which do not work as you set BB as shell for the current user. I assume the following key is set to load blackbox.exe:

HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

 

Now my question is: Has anyone tried installing BB as shell by modifying the HKEY_LOCAL_MACHINE key manually?

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell and if you did? Does that work? I remember way back in the 90's that worked, but I'm a bit reluctant to try it on Windows 10. :blush:

It SHOULD work. Always back up, of course. And maybe you should try first ShellOn V2 as shell switcher/manager? You may not have to tackle the registry.



#7 ojred

ojred

    Sourceforger

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 posts

Posted 16 March 2017 - 06:13 PM

ShellOn? hmmmm might do that. Thanks!


Sourceforger is back!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users