Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

TCL4BB Ported To 64-bit Blackbox


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 pitkon

pitkon

    Administrator

  • Head Administrator
  • 1,210 posts
  • LocationAthens & Nafplio, Greece

Posted 11 March 2015 - 04:20 PM

Tres'ni uploaded TCL4BB sources to GitHub for this site and now Mojmir will start working on it, so this very unique plugin can be used in a 64-bit Blackbox environment.

Tres'ni worked on TCL for a number of years and his efforts are invaluable. Though he has stopped using Blackbox himself, he is still one of the major figureheads of the community and he never stopped caring for it. Thank you, Brian!


  • Paz, sitalk and Vedvai like this

#2 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 11 March 2015 - 06:36 PM

I'm so glad this is happening at last!!!

A great thanks to all the people involved in maintaining blackbox and all the plugins alive to this very day!!!


  • pitkon and Paz like this

#3 Vedvai

Vedvai

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 15 March 2015 - 09:15 PM

Thanks for all


  • pitkon and sitalk like this

#4 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 23 March 2015 - 11:50 AM

it's almost done but i am having trouble assembling static build of tcl properly.. one more evening on this i think


  • pitkon, Paz and sitalk like this

#5 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 23 March 2015 - 02:05 PM

Can't wait!

I wonder if TWAPI will work under win7 x64...



#6 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 24 March 2015 - 08:40 AM

try this

Attached File  bbZero_install_1.18.0-8-g2649-dirty_mojmir.rar   21.64MB   56 downloads

 

tcl was a bit stubborn, but i nailed it with a bigger hammer :)


  • pitkon and sitalk like this

#7 pitkon

pitkon

    Administrator

  • Head Administrator
  • 1,210 posts
  • LocationAthens & Nafplio, Greece

Posted 24 March 2015 - 12:08 PM

try this

Posted ImagebbZero_install_1.18.0-8-g2649-dirty_mojmir.rar

 

tcl was a bit stubborn, but i nailed it with a bigger hammer :)

This is wonderful news, Mojmir, thanks on behalf of every BB user :) Now let's see if it works...



#8 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 24 March 2015 - 03:27 PM

!!! I will test it as soon as I'm out of the office !!! :woot: :woot: :woot:  


  • pitkon likes this

#9 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 24 March 2015 - 03:29 PM

i'll be at work later than usual (deadline's approaching).. i can fix error(s) today, if you hurry home :D


  • pitkon and sitalk like this

#10 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 24 March 2015 - 07:57 PM

It seems I can't get it to work properly, on a fresh bbZero install after adding and turning on the plugin I get a message that says it can't find the /library/ folder.

I tried then to use the one in the old x32 version (tcl-bb2482full.zip) but obviously it doesn't work that way. :P



#11 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 24 March 2015 - 09:18 PM

download tcl sources

http://netcologne.dl.../tcl864-src.zip

and

copy C:develtcl864-srctcl8.6.4library into bbTcl plugin

 

(for now, i'll fix the build)



#12 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 25 March 2015 - 12:28 AM

Yep, it works! ^^

So here's the first thing it came out.

During the initialization of a tcl file in tcl-bb.rc using relative paths doesn't work as it worked at the time:

 

tcl-bb.start.eval: pluginsbbTCLtcl4bb.tcl   [color=#b22222;]not working[/color]

tcl-bb.start.eval: C:bbZeropluginsbbTCLtcl4bb.tcl    [color=#00ff00;]working[/color]

 

The same goes afterwards in tcl4bb.tcl where only absolute paths are accepted:

 

source C:/bbZero/plugins/bbTCL/scripts/my_scripts.tcl

source C:/bbZero/plugins/bbTCL/library/twapi/twapi.tcl

 

Changing the subject, I tried to import the latest Twapi extension (http://twapi.sourceforge.net/) but I can't get it to work and I'm wondering if, in the past, something in it was customized specifically for blackbox...



#13 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 25 March 2015 - 12:52 AM

Btw I just tested some simple scripts in tcl and I can confirm it works!!! :woot: :woot: :woot:


  • pitkon likes this

#14 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 25 March 2015 - 07:30 AM

shoudn't the relative path be

tcl-bb.start.eval: tcl4bb.tcl

i remember i have seen root of tcl set to c:/bbZero/plugins/tcl



#15 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 25 March 2015 - 06:28 PM

No I can confirm it doesn't work that way either, even if i rename the tcl plugin folder as c:/bbZero/plugins/tcl (it's c:/bbZero/plugins/bbTcl in the build).



#16 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 25 March 2015 - 08:41 PM

I have great news!!!

I was fiddling around a bit with Twapi to get it working with no success until I tried to go back to an older version that still had x64 support and... BAM! It worked!

This is the one: twapi-3.0.29.zip

 

With it we can control a lot of things on Windows through TCL just as we did on WinXP x32! :woot:

I'm testing it on Win7 x64 however, don't now if it will work on the newer Windowses...

 

I'll begin to write down some TCL+Twapi tutorials as soon as I restore and update some of the customizations I used the most at the time (probably during the weekend)!

 

What can I say... in my opinion with the return of bbTCL and bbInterface on x64 systems, Blackbox is now back to his full potential...

Mojmir: :kiss: :wub: :lol:


  • pitkon likes this

#17 pitkon

pitkon

    Administrator

  • Head Administrator
  • 1,210 posts
  • LocationAthens & Nafplio, Greece

Posted 26 March 2015 - 07:54 AM

I have great news!!!

I was fiddling around a bit with Twapi to get it working with no success until I tried to go back to an older version that still had x64 support and... BAM! It worked!

This is the one: twapi-3.0.29.zip

 

With it we can control a lot of things on Windows through TCL just as we did on WinXP x32! :woot:

I'm testing it on Win7 x64 however, don't now if it will work on the newer Windowses...

 

I'll begin to write down some TCL+Twapi tutorials as soon as I restore and update some of the customizations I used the most at the time (probably during the weekend)!

 

What can I say... in my opinion with the return of bbTCL and bbInterface on x64 systems, Blackbox is now back to his full potential...

Mojmir: :kiss: :wub: :lol:

I totally agree with the potential assesment :) And, sitalk, it was brilliant of you. Looking forward to scripts, besides tutorials. Kudos!



#18 mojmir

mojmir

    BB Developer

  • Moderators
  • 254 posts

Posted 26 March 2015 - 10:24 AM

I was fiddling around a bit with Twapi to get it working with no success until I tried to go back to an older version that still had x64 support and... BAM! It worked!

This is the one: twapi-3.0.29.zip

 

 

 

we can try it with newer twapi, it can't be that different.. if you do me some setup to test i can look at it.

 

With it we can control a lot of things on Windows through TCL just as we did on WinXP x32! :woot:

I'm testing it on Win7 x64 however, don't now if it will work on the newer Windowses...

 

 

there is not much difference between win7,win8,win10 (apart from metro crap, which should not matter in this case)


  • pitkon likes this

#19 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 26 March 2015 - 01:44 PM

we can try it with newer twapi, it can't be that different.. if you do me some setup to test i can look at it.

 

Oh great, I'll send you a setup after work then!!

 

I agree for the Windows compatibility, also considering that the last twapi update was in January this year and the readme states about compatibility:

"Windows XP (32-bit only) or later (32- or 64- bit)"



#20 sitalk

sitalk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 26 March 2015 - 08:34 PM

So here it is, it's a minimal setup done in bbZero 1.18rc5 x64 with Twapi version 3.0.29.

You'll find on the desktop a bbInterface menu with a bunch of tests that make use of twapi. :smile:

 

Attached File  bbZero_1.18rc5_sitalk's_twapi_tests.zip   3.21MB   34 downloads


  • pitkon likes this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users